08/13/2020 Nanke Over

Hoe maak je de perfecte Instagram foto

Ik geef je vandaag 8 tips zodat ook jij naar een mooie Instagram Feed toe kan werken.

Hoe maak je nou de perfecte Instagram foto? Ik geef je vandaag 8 tips zodat ook jij naar een mooie Instagram Feed toe kan werken.

 1. Daglicht
  Daglicht is echt essentieel voor een mooie foto. Het maakt een foto zo veel mooier! Het beste moment is in de ochtend of net tegen de avond aan. Dan schijnt de zon namelijk niet zo fel. Hierdoor krijg je het mooiste effect en heb je geen last van vervelende schaduwen.
 2. Investeer in een goede camera
  Een telefoon met een slechte camera maakt geen mooie foto’s. Investeer in een telefoon met een mooie camera zoals bijvoorbeeld de iPhone 6 of samsung 8. Je telefoon heb je immers altijd bij je. Veel foto’s op mijn Instagram maak ik met mijn Canon 600 D, maar nog meer met mijn iPhone 6 (tip: ik gebruik altijd de burst-stand, dan zit er altijd wel een goede tussen).
 3. Zorg ervoor dat de foto die je wilt plaatsen matchen met je andere foto’s
  Het is namelijk belangrijk dat je Instagram Feed in één bepaalde stijl is. Kies daarom één vaste filter en gebruik die op al je foto’s zo vorm je het geheel, ook via de app Unum kan je kijken of het in je feed past. Bepaal welk thema je Instagram krijg bijvoorbeeld eten en reizen of juist fashion. Denk er over na wat jij graag wilt posten en waarmee jouw foto’s met elkaar in verbinden komen te staan. Waarom willen mensen jou gaan volgen ?
 4. Bewerken van foto’s
  Er zijn tegenwoordig heel veel apps waarmee je foto’s kan bewerken. Daarom deel ik mijn top twee beste bewerking app’s met jullie:1- VSCO = mijn favoriete bewerking app. Ik heb deze filters ook in mijn lightroom,  hierdoor gebruik ik één vaste filter voor over al mijn foto’s en vormt mijn feed één geheel.

  2- UNUM = gebruik ik bij de volgende stap om te kijken of mijn nieuwe foto wel in mijn feed past. Je kan hier ook Planoly voor gebruiken.

 5. De juiste achtergrond
  Dit is een belangrijk onderdeel. Je wilt dat het object wat je gaat fotograferen het aandachtspunt is van je foto. Zorg voor een achtergrond die ervoor zorgt dat het object eruit springt. Kies voor een simpele en neutrale achtergrond. Op die manier gaat alle aandacht naar waar je wilt dat het gaat.
 6. Lichtinval op je foto
  We hebben het bij punt 1 gehad over het daglicht maar lichtinval is een andere soort. Maak jij een foto met je mobiel? Tik dan met je vinger op het scherm als je wilt spelen met de plek waar het licht valt. Op de plek waar je met je vinger tinkt, zal de camera zich focussen.
 7. Compositie van je foto
  Een foto waarbij je het onderwerp in het midden plaatst, hoeft niet altijd te zorgen voor de mooiste foto. Maak ook eens gebruik van de regel van de derden, deze wordt vooral door fotografen gebruikt. Wanneer je Instagram opent, zie je door je foto horizontale en verticale lijnen, gebruik deze en speel af en toe met de compositie! Jij bepaald op die manier naar welk punt de aandacht van de kijker gaat.
 8. De hoek van de foto
  Probeer altijd met je foto’s te spelen en probeer eens vanuit een nieuwe hoek je foto te nemen. 

Social Media
Datum : 15 oktober 2017 – Tijd : 10:10 uur

,

LATEN WE SAMENWERKEN

Laten we praten over wat wij samen kunnen bereiken